Yleisiä huomioita

• -Suosittelemme käyttämään selainta Chrome – Tavata toimii parhaiten tällä selaimella. Jos sinun ei jostain syystä ole mahdollista käyttää Chromea, päivitä ainakin selaimesi uusin versio.

• Huomioi, että VPN-yhteys tai muu vastaava saattaa rajoittaa Tavatan käyttöä.

Kirjautuminen ja profiili

1. 1. Kuinka rekisteröityä Tavataan?

• - Rekisteröidyt Tavata-alustalle menemällä sivulle: tavata.events ja painamalla sivun oikeassa yläreunassa olevaa rekisteröidy painiketta

1. 2. Miten osallistua tapahtumaan?

• - Tavata-sivun oikeassa yläreunassa on musta boksi, jossa lukee ’’Liity Koodilla’’. Painamalla tästä pääset syöttämään tapahtumakoodin, jolla pääset sisään tapahtumaan.

1. 3. Mistä näen tapahtuman liittymiskoodin?

• - Saat tapahtuman liittymiskoodin tapahtuman järjestäjältä.

1. 4. Miten voin vaihtaa profiilini yritysprofiilista (Company) yksityishenkilöksi?

• - Company merkinnän saat pois muokkaamalla omaa käyttäjäprofiiliasi (ei tapahtumakohtainen profiili). Profiilia pääset muokkaamaan klikkaamalla sivuston oikeasta yläreunasta oman nimesi kohdalta ja valikosta Muokkaa käyttäjäprofiilia.

1. 5. Miten täytän tapahtumakohtaisen profiilini?

• - Voit täyttää tapahtumakohtaisen profiilisi tapahtumasivulla. Kun menet tapahtumasivulle, näet välilehden, jossa lukee ’’Profiili’’.

1. 6. Mistä näen ohjelman ja aikataulun?

• - Aikataulu ja Ohjelma-välilehdeltä löydät oman aikataulusi ja virallisen tapahtumaohjelman. Aikataulu-välilehdeltä näet sopimasi tapaamiset ja valitsemasi ohjelmanumerot.

1. 7. Miksi osallistujat välilehti ei avaudu? (Välilehden otsikko on harmaalla)

• - Tarkasta Profiili-välilehdeltä, että olet vastannut kaikkiin pakollisiin kysymyksiin. Kysymyksen pakollisuus on merkattu pienellä punaisella tähdellä kysymyksen otsikossa. Kun olet vastannut kysymyksiin, pääset etenemään Osallistujat sekä Aikataulu ja Ohjelma välilehdille.

1. 8. Mistä näen muiden osallistujien profiilit ja yhteystiedot?

• - Muut tapahtuman osallistujat näet Osallistujat-välilehdeltä. Voit kääntää profiilikorttia kortin alareunasta nuoli-ikonia painamalla. Näet osallistujan valitsemat roolit, tarjotaan/etsitään valinnat ja tagit. Painamalla kortin tapaamisikonia oikeasta alakulmasta, saat näkyviin yhteystiedot ja voit ehdottaa suoraan tapaamista, sekä lähettää viestin.

1. 9. Rekrytointitapahtumissa: Olen luonut tapahtumassa X oman profiilini yksityiseksi (työnhakija), mutta Osallistujat-välilehdellä näen kuitenkin oman profiilini muiden osallistujien joukossa. Eikö profiilini olekaan yksityinen ja piilotettu?

• - Oma profiilisi näkyy sinulle itsellesi osallistujien joukossa, mutta muut osallistujat eivät näe sitä, ettekä te näe muita osallistuvia yksityisiä profiileja. Eli profiilisi on näkyvissä vain osallistuville työnantajille, ei muille työnhakijoille.

1. 10. Mitä liitteitä voin lisätä profiiliini?

• - Profiilin liitetiedostoksi voi tällä hetkellä lisätä PDF-tiedostoja. Voit siis lisätä profiiliisi esimerkiksi CV:n PDF-tiedostona tai muun haluamasi liitteen.

1. 11. Miten lähetän tapaamispyynnön?

• - Tapaamispyynnön voit lähettää Osallistujat-välilehdellä profiilikortista painamalla kortin tapaamisikonia oikeasta alakulmasta. Tästä saat näkyviin yhteystiedot, voit ehdottaa suoraan tapaamista sekä lähettää viestin.

1. 12. Miten poistun tapahtumasta?

• - Käyttäjä voi poistua tapahtumasta menemällä Omat tapahtumani ja yhteisöt sivulle, ja klikkaamalla tapahtuman otsikon oikealla puolella olevaa ikonia, ja valitsemalla Poistu tapahtumasta.

Videohuoneet ja videotapaamiset

1. 13. Miten videotapaamiset ja videohuoneet toimivat?

• - Videotapaamiset ja videohuoneet toimivat Jitsi Meetin kautta. Jos käytät Tavataa mobiililaitteella, sinun tulee ladata Jitsi Meet-videokokoussovellus laitteellesi ennen tapaamista. Lataa ilmainen Jitsi Meet sovelluskaupastasi https://jitsi.org/downloads, muita toimenpiteitä ei tarvita. Siirry tapaamiseen normaalisti Tavata-aikataulusta.

1. 14. Miten liityn videotapaamiseen?

• - Voit liittyä videotapaamiseen Tavatan sivuilta menemällä tapahtuman ’’Aikataulu & Ohjelma’’ sivulle, jossa Aikataulu-välilehdellä on merkittynä kaikki kyseisessä tapahtumassa sopimasi tapaamiset. Pääset liittymään tapaamiseen klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa harmaata nuolta, ja valitsemalla avautuvasta valikosta “Aloita videotapaaminen”.

1. 15. Miten toimin, jos videotapaamisessa ei kuulu ääni tai kamera ei toimi?

• - Tapaamiseen osallistuessasi tai videohuoneeseen liittyessäsi sinun tulee hyväksyä mikin ja kameran käyttö. Sivusto pyytää lupaa näiden käyttöön heti videotapaamiseen liittyessäsi, hyväksy tämä. Jos painoit vahingossa ”Älä hyväksy”-painiketta, voit muokata näitä asetuksia Chromen selaimessa oikeasta yläkulmasta videokameran kuvakkeesta tai asetuksista.

• Jos et saa tästä huolimatta ääntä kuuluviin tai kuvaasi näkyviin, niin tarkista, että olet antanut luvan mikrofonin ja kameran käyttöön myös tietokoneeltasi. Mene oman tietokoneesi Asetuksiin ja tarkista, että olet sallinut mikrofonin käytön laitteellasi.

• Jos koet edelleen ongelmia äänen ja/tai kuvan kanssa, kokeile alempaa löytyviä kikkoja teknisten ongelmien selättämiseen.

1. 16. Miten saan jaettua näytön Jitsin videohuoneessa?

• - Videohuoneen vasemmassa alareunassa on tietokonenäytön kuvake, aktivoi kuvake klikkaamalla sitä ja valitse jaettava näyttö. Tämän jälkeen ”Jaa”-nappi muuttuu siniseksi ja voit aloittaa näytön jakamisen.

1.

Teknisiä ongelmia? Kokeile näitä

1. 1. Tarkista selaimesi. Suosittelemme käyttämään selainta Chrome – Tavata toimii parhaiten tällä selaimella. Lisäksi esimerkiksi videotapaamiin käytettävä selain on Chrome, sillä videoneuvottelualusta ei tällä hetkellä tue muita selaimia. Jos käytät jotakin muuta selainta, päivitä ainakin sen uusin versio.

1. 2. Jos tietokoneellasi on vahva palomuuri suojaamassa laitettasi sekä internet-yhteyttäsi ja palomuuri estää pääsysi sivustolle, ole yhteydessä organisaatiosi IT-tukeen.

1. 3. Huomioi, että VPN-yhteys tai muu vastaava saattaa rajoittaa Tavatan käyttöä. Jos sinulla on käytössä VPN tai muu vastaava yhteys ja koet ongelmia Tavatan käytön kanssa, yritä mahdollisuuksien mukaan poistaa VPN käytöstä, käynnistä tarvittaessa tietokoneesi uudelleen, päivitä sivusto ja yritä uudestaan.

1. 4. Kirjaudu ulos Tavatasta ja sulje selain. Avaa selain uudelleen ja kirjaudu uudestaan sisään.

1. - Käynnistä tarvittaessa myös tietokoneesi uudelleen.

1. 5. Kokeile Tavatan käyttöä eri laitteella tai eri verkossa.
    Kokeile esimerkiksi jakaa puhelimestasi verkkoa laittamalla puhelimen Hotspot päälle ja käytä tietokoneellasi puhelimen verkkoyhteyttä.